top of page

Lil' Papoe streeft ernaar om duurzaamheid en respect voor het milieu zo goed mogelijk te combineren, zonder in te boeten aan esthetiek. Ons katoen is 100% gecertificeerd organisch drielaags. Dit luxe, superzacht drielaags katoen is geweven in Portugal door een textielbedrijf dat faire lonen uitbetaalt, veilige werkomstandigheden garandeert en zorg draagt voor ons milieu, volgens de strengste Europese normen. We werken rechtstreeks samen om zeker te zijn dat onze slijtvaste stoffen voldoen aan de hoogste normen.

Op deze pagina kan je lezen waarom we doen wat we doen.

Katoenen Tak
logo-GOTS

VERMINDERT DE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Bij de teelt van biologisch katoen worden geen giftige chemicaliën gebruikt. Het beschadigt de bodem niet, heeft minder impact op de lucht en verbruikt 88% minder water en 62% minder energie. Conventioneel katoen gebruikt ongeveer 16% van 's werelds insecticiden en 7% van de pesticiden.

INVLOED OP ONS VOEDSELSYSTEEM

Biologisch katoen wordt gekweekt uit biologische katoenzaden. Katoenzaadolie wordt gebruikt in een verscheidenheid aan voedingsproducten zoals koekjes, chips en plantaardige olie, en wordt ook aan vee gevoerd. Dus hoewel we katoenvezels zelf niet eten, kan het bijproduct in onze voeding terechtkomen.

EERLIJKE PRIJS VOOR DUURZAAMHEID

Als je biologisch katoen koopt, investeer je in waterbesparing, schonere lucht, betere bodem en het levensonderhoud van boeren. De prijs voor biologisch katoen is daarom soms, maar niet altijd, hoger. Hoe groter de vraag wordt, hoe groter het aanbod zal worden.

BEVORDERT VEILIG WERK & BETERE LEVENSZORG

Het telen van biologisch katoen zorgt voor boeren en hun gezinnen voor een veiligere omgeving. Ze worden niet blootgesteld aan giftige chemicaliën in het veld of via hun voedsel- en watervoorziening. Het betekent ook dat boeren meer dan één gewas verbouwen dat hun voedsel en inkomen aanvult.

TRANSPORT

Een belangrijke bijdrage aan onze ecologische voetafdruk is het transport van onze goederen. Onze stoffen worden gemaakt in Portugal, dus we hebben geen zwaar vervuilde vliegtuigen of schepen nodig. We minimaliseren de impact op het klimaat door te kiezen voor wegtransport.

JIJ MAAKT HET VERSCHIL

Zorgen voor de wereld en de mensen met wie we die delen, is een levenskeuze. Kiezen voor biologisch katoen hoort bij deze keuze. In 2020 werd wereldwijd 26 miljoen ton katoen geproduceerd, waarvan een groot deel voor de kledingindustrie. Biologisch katoen maakt hier minder dan 2% van uit. Door biologisch te kiezen in plaats van conventioneel katoen, heeft u de koopkracht om merken, fabrikanten en zelfs boeren te beïnvloeden. Dus laten we dit nummer veranderen.

Pink%20Sand_edited
bottom of page